Donnie DuVall
DONNIE DUVALL

Voordat Donnie begon met zijn conservatorium opleiding aan de Virginia Commonwealth University (VS) was hij al een ervaren podium muzikant. Hij had namelijk al een bruisende muzikale jeugd in de punkrock scene rond Richmond, Virginia, achter de rug. Aan de universiteit studeerde hij klassieke gitaar, compositie en pedagogie onder leiding van mentor John Patykula. Daarnaast kwam hij in aanraking met grote namen op gitaar gebied zoals Duck Baker, John Jackson, David Russell, Jesus Silva en John Scofield.

In 1993 emigreerde hij naar Nederland en startte een Engelstalige opleiding voor gitaar in Eindhoven. Uit deze opleiding zijn uitstekende, professionele muzikanten voortgekomen. Donnie werd ook meteen uitvoerend actief op het gebied van rock, folk, klassiek en wereldmuziek met bands en ensembles als Grinn, Atlas Orchestra, Andersman en Minyeshu. Hij werkt samen met top Nederlandse en internationale artiesten, waardoor hij zijn kennis en ervaring steeds verder kan uitbreiden.

Donnie heeft les gegeven bij de CKE in Eindhoven, Gehannes Bandcoaching, Kunstkwartier in Helmond, Opmaat in Vlaardingen, en is nu medeoprichter van Muziek aan de Waterweg.

Wellicht ten overvloede, Donnie spreekt vloeiend Nederlands.

Tarievenlijst voor gitaar- en basgitaarles

Website

Kalender


Donnie DuVall is direct te bereiken via zijn email adres:

donnieduvall@gmail.com